Отворен лов на срндаћа
8. јуна, 2021.
Драгољуб Сивац из Разбоја Љевчанског добио нови дом
8. јуна, 2021.

Фонд солидарности додијелио грађевински материјал Драги Мирјанићу из Нове Веси

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан и предсједник Одбора ратних војних инвалида Горан Тривунић, данас су на кућиште демобилисаног борца Војске Републике Српске прве категорије, Драге Мирјанића из Нове Веси, испоручили комплетан грађевински материјал вриједан 5.000 KМ за изградњу нове куће.

Породица Мирјанић, о свом трошку, већ је поставила темељ за кућу димензија седам пута шест метара.

„Акција за стамбено збрињавање чланова Борачке организације почела је у Српцу након оснивања Фонда солидарности почетком 2020. године, након чега су мјесне борачке организације предложиле 22 саборца да им се помогне у рјешавању стамбених проблема“, каже предсједник Горан Плотан.

Додаје да су већ прве године рада подигнуте двије нове и реновирано шест кућа у шта је уложено 14.900 KМ а ове године у плану је да се изграде три нове куће и санира 11 стамбених објеката чија је предрачунска вриједност скоро двоструко већа него у прошлој години.

Плотан каже да су подршку Фонду до сада пружили чланови Борачке организације Србац путем чланарине, Општина Србац, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, Министарство финансија РС, Борачка организација РС и више привредних друштава и физичких лица својим донацијама, што охрабрује Фонд да са акцијом настави и наредне године.

„Живим са оцем Славком у неусловној кући која је подигнута прије 40 година. Ово је за нас велики догађај јер ћемо у новој кући, са сигурним кровом, имати собу, кухињу са нишом, купатило и оставу. Рачунам да ћу то прославити са својим ратним друговима из Борачке организације“, каже 52-годишњи Драго.

Kако каже, ово је за њега незаборавна пажња према саборцима који ће добити пристојне услове за становање у позним годинама.

 

Comments are closed.