Привредна комора Српске: Пријавити оне који се лажно представљају и нуде помоћ
25. марта, 2020.
Позив привредницима да пријаве проблеме у пословању због вируса корона
25. марта, 2020.

Фонд ПИО Српске активирао кол-центар “Љекари савјетују пензионере”

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске активирао је данас кол-центар за савјетовање пензионера “Љекари савјетују пензионере”, с циљем помоћи пензионерима док траје ванредна ситуација.

Кол центар за савјетовање пензионера почео је са радом у Фонду ПИО Републике Српске на локацијама у Бањалуци и Бијељини и то радним данима од 8 до 16 часова.

Пензионери ће позивом на телефон, или писањем на мејл, за саговорнике имати искусне љекаре, специјалисте са дугогодишњим искуством који ће љубазно саслушати и пружити корисне информације, савјете, препоруке и другу стручну информативну помоћ у вези са понашањем пензионера у спречавању ширења вируса корона.

Љекари ће и одговарати на питања у вези са проблемом самоће у изолацији и свим другим проблемима који оптерећују пензионере, а тичу се њиховог физичког и менталног здравља.

Савјете могу добити и осигураници по питању подношења захтјева за остваривање права на инвалидску пензију у периоду ванредне ситуације, када су рад са странкама и непосредно подношење захтјева привремено обустављени због могућности ширења вируса корона.

Контакт телефони и адресе за електронску комуникацију са кол центром Фонда ПИО Републике Српске “Љекари савјетују пензионере” су у Бањалуци 051/247-814, а у Бијељини 055/490-950 или 055/490-965, локал 1252.

Имејл на који се пензионери могу обратити Фонду ПИО у вези са овим питањима је ljekari.savjetuju@fondpiors.org

Comments are closed.