Републички завод за статистику проводи анкету у Српцу од 27. марта
25. марта, 2019.
Видета учествовала у походу на Козару са двије хиљаде планинара
26. марта, 2019.

ФK Млади Kрајишник организовао донаторско вече и прославио 43. годишњицу клуба

Око 400 посјетилаца одазвало се традиционалној донаторско-спортској вечери протеклог викенда у друштвеном дому у Kукуљама у организацији Фудбалског клуба „Млади Kрајишник“ који је на овај начин обиљежио 43. годишњицу постојања и рада.

Спортско-забавно вече окупило је бројне поштоваоце клуба из Српца, Градишке, Лакташа, Бањалуке и других општина из окружења и велики број личности из јавног, политичког, привредног, културног и спортског живота ове три општине.

Међу њима су били замјеник начелника општине Драган Микић, начелник Одјељења за финансије Владимир Гужвић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић, посланици Народне скупштине Републике Српске, Огњен Жмирић и Саша Поповић, директор Пољопривредног института РС Војислав Тркуља, предсједник Подручног фудбалског савеза Градишка Милош Бркић и други гости.

Дружењу се одазвало и десетак чланова Удружења навијача Црвене звезде из Српца на челу са предсједником удружења Сашом Илићем. 

Топлу добродошлицу присутним гостима пожељели су предсједник клуба Љубомир Видовић и секретар Радојица Видовић који су истакли да је Млади Kрајишник већ годинама стабилан члан Подручне лиге Градишка.

“Наша амбиција је да клуб остане у овом рангу такмичења и да развија младе таленте за шта итекако имамо перспективу јер нашу школу фудбала похађа око 35 омладинаца до 12 година а имамо и младу екипу узраста до 18 година која се такмичи у Подручној лиги Градишка за младе. На тај начин имамо квалитетну базу играча за сениорски узраст”, рекао је Видовић.

Млади Kрајишник је тренутно на 12. мјесту Подручне лиге Градишка и за сада се не налази у близини зоне испадања а по квалитету играчког кадра, очекује се да ће Kукуљчани без проблема изборити опстанак.

“Располажемо са квалитетном инфраструктуром каквом се може похвалити мало клубова у нашој општини. Остаје нам да покушамо у току ове године завршити покривање трибина што нећемо моћи самостално учинити, па очекујемо у том погледу помоћ локалне управе”, истакао је Видовић.

Он се захвалио свима на одзиву на донаторско-спортско вече истакавши да су све улазнице распродате у кратком року и да ће прикупљена средства добро послужити за рад клуба.

“Један смо од ријетких клубова који организује дружење оваквог типа. У госте нам је дошло доста пријатељских клубова а и ми њима идемо у госте када организују слична дружења”, рекао је Видовић.

На манифестацији је организована томбола са богатим фондом награда које су обезбиједили бројни спонзори а интерес је био велик јер је продано чак 500 томболских листића. На дружењу је организована и музика уживо а госте је забављао популарни фолк пјевач Баја Мали Kнинџа.

 

 

Comments are closed.