Бесплатно тестирање на вирус корона за ученике и студенте који се школују ван Српске
11. маја, 2020.
Радно вријеме трговинских, угоститељских и других објеката до 21 час
11. маја, 2020.

Финансирање здравствених услуга за све до краја ванредног стања

Фонд здравственог осигурања Републике Српске наставља да за све грађане финансира здравствене услуге у јавним здравственим установама док траје ванредно стање у Српској.

То значи да су до тада сви грађани здравствено осигурани и не морају да долазе у пословнице Фонда да овјеравају здравствене књижице.

По укидању ванредног стања, Фонд ће услуге из обавезног здравственог осигурања пружати у пуном капацитету, непосредним контактом уз поштовање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Финансирање здравствене услуге и за осигурано и неосигурано становништво, без овјеравања здравствених књижица, Фонд је увео 13. марта пратећи мјере и препоруке Владе Републике Српске с циљем спречавања ширења вируса корона.

Из Фонда напомињу да се финансирање здравствених услуга односи на све грађане, као и на оне који су раније по основу незапослености били пријављени за здравствено осигурање, а још нису регулисали свој статус.

“Позивамо грађане, без обзира на ублажавање рестриктивних мјера, да се придржавају прописаних одлука уз обавезу одговорног понашања, а све с циљем спречавања даљег ширења вируса корона у заједници”, наводи се у саопштењу Фонда.

Из Фонда моле осигуранике да, уколико не постоји пријека потреба, не долазе у Фонд, јер информације о раду Фонда и правима из обавезног здравственог осигурања могу да добију од заштитника права који су именовани у свим општинама Српске, чија су имена и презимена и бројеви телефона објављени на интернет страници Фонда, док за више информација могу позвати заштитника права 051/226-870.

Comments are closed.