Студенти приликом усељења у студентски центар морају се тестирати на вирус корона
21. маја, 2020.
Парламент Српске усвојио Одлуку о укидању ванредног стања
21. маја, 2020.

Епидемија није омела санацију културно-спортских објеката и припрему бардачке колоније

Центар за културу и спорт Србац у протекла два мјесеца, због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, није прекидао рад, већ је кориговано радно вријеме од 8 до 12 часова, а ванредно стање искориштено је за санационе радове у Спортској дворани “9.јануар“ и Дому културе у Српцу.

Директорица установе Сања Јејинић каже да су у дворани санирани тоалети и просторије са туш кабинама док је у кругу Дома културе у току поправка квара на водоснабдијевању овог објекта. 

„У функцију су стављени тоалети у ресторану спортске дворане који годинама нису радили гдје смо обновили дотрајале водокотлиће, бојлере и санитарију а санирано је и свих 26 туш кабина у свлачионицама. Тренутно се ради реконструкција водоводних инсталација на објекту Дома културе и око њега, а радове изводи Kомунално предузеће Водовод. Вриједност овог пројекта је око 34 хиљаде KМ а финансијска средства је обезбиједила Општинска управа Србац“, рекла је Јејинић.

Она се захвалила Општини јер је препознала дугогодишњи проблем који установа није била у могућности да ријеши сама.

„Завршетак радова се очекују крајем јуна, када ће бити нормализовано снабдијевање водом Дома културе“, истакла је Јејинић.

У наредном периоду планирани су молерски радови како би се спремно дочекала нова сезона, јер се у Центру за културу и спорт надају да ће од септембра бити у могућности да организују културне и спортске манифестације и да ће се свеукупна ситуација проузрокована вирусом корона до тада ставити под контролу.

Упркос тренутној ситуацији, у плану је да се организује овогодишњи, 37. по реду, сазив Ликовно-еколошке колоније ,,Бардача-Србац“, али на нешто дручачији начин о чему ће одлучити Управни одбор предузећа и Умјетнички савјет колоније.

„Овогодишња колонија је требало да се одржи на локалитету Бардача од 27.6 до 5.7.2020. године, али ћемо за десетак дана одлучити да ли ће доћи до помјерања термина, јер нам је првенствено битна здравствена безбједност свих учесника. Постоји могућност да колонију организујемо у августу, али ћемо пратити ситуацију. Оно што је сигурно је да ћемо пронаћи начин да одржимо колонију. Постоји чак идеја да сликари стварају од куће“, нагласила је Јејинић.

Тема традиционалног округлог стола колоније требала би бити “Управљање отпадом, амбалажом и амбалажним отпадом“, а предавања ће одржати чланови Центра за заштиту животне средине из Бањалуке и други стручни предавачи.

Comments are closed.