Српчанин Александар Глишић стријелац у квалификацијама за Лигу шампиона
29. јула, 2021.
Делегација Борачке организације и Општине Србац у посјети Стогу
29. јула, 2021.

Два признања за Ану Будимчић на свјетском купу у аеромоделарству у Хрватској

Чланица Аеро клуба “Ултра лаког летења” из Српца, Ана Будимчић, освојила је двије награде на свјетском купу у аеромоделарству у категоријама Ф1АБЦ одржаном протеклог викенда на Kрбавском пољу у Лици у Хрватској.

Радило се о Cro Cupu и меморијалу Дарко Kрајина у коме је учествовало 67 такмичара из БиХ, Хрватске, Словеније, Турске, Естоније, Србије и Бугарске.

Првог дана такмичења Ана се пласирала на треће мјесто у јуниорској категорији, а наступио је и наш сениор Милош Будимчић који је био рангиран на 18. мјесту.

Наредног дана остварен је још бољи резултат јер је Ана на крају такмичарског дана била прва а Милош се пласирао на седмо мјесто.

Овим успјесима успјели су уписати прве овогодишње поене у свјетском купу, што је посебно значајно за Ану која је тренутно пети рангирани јуниор на свијету.

Тиме су наши представници оправдали одлазак на ово такмичење које је одржано у склопу редовног календара Свјетске ваздухопловне Федерације (ФАИ).

За мање од мјесец дана на реду су још два такмичења, а у србачком клубу се надају да могу поновити сјајне резултате из Хрватске.

 

Comments are closed.