Слога са деветком окончала први дио сезоне
31. октобра, 2020.
Шест нових случајева вируса корона у Српцу, једна особа преминула
2. новембра, 2020.

Два нова случаја вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа регистрована су још два случаја вируса корона у Српцу. Од тога је једна особа евидентирана у једној од болничких установа у окружењу а друга је откривена приликом тестирања у србачком Дому здравља. Ради се о мушкој особи средње животне доби која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији.

До данашњег дана, од почетка пандемије је регистровано 287 случајева вируса корона у Српцу.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа нови вирус корона потврђен код 582 особе а извршено је тестирање 1078 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 156 особа је из Бањалуке, 65 из Требиња, 32 из Лакташа, по 30 из Градишке и Невесиња, 28 из Бијељине и Источне Илиџе, 27 из Источног Новог Сарајева, по 25 из Пала и Сокоца, 20 из Приједора, 11 из Вишеграда, по 10 из Билеће и Kозарске Дубице, по девет из Зворника и Kнежева, осам из Берковића, по седам из Трнова и Фоче, поо пет из Гацка, Kотор Вароша и Челница, по четири из Рибника, Хан Пијеска и Чајнича, три из Прњавора, по двије из Петровца, Рудог, Српца и Угљевика и по једна из Добоја, Kрупа на Уни, Љубиња, Мркоњић Града, Новог Града, Новог Горажда и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о четири мушкараца и пет жена средње и старије животне доби из Бањалуке (четири особе), Градишке, Вукосавља, Фоче, Требиња и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 18.428 случајева вируса корона, а преминула је укупно 425 особа код које је потврђен тест на нови вирус корона.

О актуелној епидемиолошкој ситуацији на сутрашњој сједници ће расправљати Штаб за ванредне ситуације општине Србац а том приликом ће бити размотрено пооштравање мјера, у складу са препорукама које буду стигле од Републичког штаба за ванредне ситуације и Института за јавно здравство.

Comments are closed.