Основна школа у Српцу добила нови намјештај, почела реконструкција крова на школи у Ножичком
14. јула, 2020.
Још два случаја вируса корона у Српцу, заражена старија жена и дијете
17. јула, 2020.

Два нова случаја вируса корона у Српцу, укупно 50 од почетка пандемије

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрована су још два случаја вируса корона а у питању су једна мушка и женска особа средње животне доби које су смјештене у кућну изолацију.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац ради на утврђивању идентитета лица са којима су заражени били у контакту, као и њиховом епидемиолошком анкетирању, од чега ће зависити наредни поступци везани за спречавање ширења заразе.

Извршено је и тестирање десетак радника Дома здравља а сви резултати су били негативни.

Од почетка пандемије, на подручју србачке општине забиљежено је 50 случајева заражених вирусом корона. Највећи број заражених је у Бањалуци 941, а затим слиједе Бијељина са 184, Зворник 171, Приједор 138, Добој 136, итд.

У цијелој Републици Српској данас је регистровано 86 нових случајева вируса корона а у међувремену је преминула једна особа средње животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 30 особа је из Бањалуке, осам из Вишеграда, седам из Источног Новог Сарајева, шест из Источне Илиџе, пет из Фоче, четири из Рогатице, по три из Kотор Вароша и Лакташа, по двије из Добоја, Дервенте, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Српца и Теслића, по једна из Берковића, Гацка, Kнежева, Приједора, Петрова и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 3.340 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 142 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Будући да је епидемиолошка ситуација и даље веома неповољна, апелује се грађанима да се и даље придржавају свих мјера заштите које су прописали Републички и општински штаб за ванредне ситуације.

Comments are closed.