Састанак начелника са мјештанима Повелича: Претоварна станица неће угрозити животну средину
11. септембра, 2020.
Општински штаб продужио све мјере до 28. септембра
14. септембра, 2020.

Два нова случаја вируса корона у Српцу у протекла два дана

У протеклих 48 часова на подручју србачке општине регистрована су још два случаја вируса корона.

Ради се о жени старије животне доби која се јавила на преглед у болничкој установи због других здравствених тегоба а том приликом је утврђено да је позитивна на вирус корона, након чега је смјештена у кућну изолацију и тренутно нема изражене тегобе.

Јуче је откривено присуство новог вируса и код мушкарца млађе животне доби који такође има лакше тегобе и налази се у кућној изолацији.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац рађено је тестирање још неколико особа из Српца а резултати се очекују током сутрашњег дана. Будући да је недавно почела нова школска година, протеклих дана тестирано је неколико ученика из Српца и сви резултати су били негативни.

У протекла 24 часа у Републици Српској су регистрована 54 случаја вируса корона а тестирано је 370 лабораторијских узорака.

Ради се о 23 мушке и 31 женској особи, од којих је шест млађе, 35 средње и 13 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 27 особа је из Бањалуке, по четири из Kнежева и Лопара, по три из Приједора и Челница, по двије из Гацка и Лакташа и по једна из Билеће, Градишке, Мркоњић Града, Невесиња, Новог Града, Српца, Требиња, Фоче и Бијељине.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона.

До сада су у Републици Српској потврђена 8.244 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 274 особе код којих је потврђен тест на овај вирус.

До сада су се опоравиле 5.242 особе, а тестирано је укупно 70.816 лица.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 189, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 55, а у општим болницама 134.

Под здравственим надзором тренутно је 3.085 особа, а надзор је завршен код 54.473 особе.

Comments are closed.