Општински штаб продужио мјере за још двије седмице
28. септембра, 2020.
Србачки пензионери усвојили најважније годишње документе
30. септембра, 2020.

Два нова случаја вируса корона у Српцу, једно лице преминуло

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрована су још два нова случаја вируса корона а ради се о мушкарцу млађе и жени старије животне доби. Млађи мушкарац је боравио на територији друге општине а по сазнању да је позитиван смјештен је у кућну изолацију, док се у случају старије жене ради о контакту са раније позитивним лицем у породици.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац ради на утврђивању идентитета особа са којима су били у контакту. Такође се свакодневно врше тестирања особа за које се сумња да су заражене новим вирусом, а у случају појаве нових случајева јавност ће бити благовремено информисана.

У посљедња 24 часа од посљедица вируса корона преминуло је пет особа у Републици Српској, међу којима је и једна особа са подручја србачке општине. У питању је старији мушкарац који је хоспитализован још прошле седмице због респираторних тегоба изазваних вирусом корона, а који је имао и низ придружених обољења.

До сада је у Републици Српској преминуло укупно 307 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У задња 24 часа у Српској је регистровано 70 нових случајева а тестирано је 560 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 25 особа је из Бањалуке, по седам из Лакташа и Фоче, шест из Мркоњић Града, по четири из Вишеграда и Добоја, по три из Бијељине и Приједора, по двије из Градишке, Дервенте, Зворника и Српца и по једна из Прњавора, Рибника и Теслића.

Укупно је у Републици Српској до сада потврђено 9.267 случајева вируса корона, а опоравило се 6.266 особа.

Број хоспитализованих у Републици Српској је 184, од чега у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у општим болницама 126.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.102 особа, а надзор је завршен код 60.388 особе.

Comments are closed.