Најмлађи Српчани обрадовани поклон пакетићима
28. децембра, 2020.
Новогодишњи поход на Градину организован двадесет и другу годину заредом
28. децембра, 2020.

Два нова случаја вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине евидентирана су два нова случаја вируса корона, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о мушкој особи старије животне доби која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији и жени старије животне доби која је хоспитализована у Универзитетско-клиничком центру РС у Бањалуци.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине се 44 особе налазе у кућној изолацији од чега је 15 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, укупно је новим вирусом заражено 486 особа из Српца од чега се опоравило 450 а 21 особа је преминула.

У протекла 24 часа на територији Републике Српске вирус корона је потврђен код 68 особа а тестирана су 423 лабораторијска узорка.

Ради се о 33 мушке и 35 женских особа, од којих је шест млађе, 38 средње и 24 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 34 особе су из Бањалуке, седам из Бијељине, по четири из Братунца и Козарске Дубице, по три из Кнежева и Рибника, по двије из Зворника, Лакташа, Српца и Челинца и по једна из Дервенте, Котор Вароша, Новог Града, Прњавора и Хан Пијеска.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева.

Ради се о 10 мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Бијељине, Теслића и Добоја и по једна особа из Оштре Луке, Приједора, Вишеграда, Источне Илиџе, Челинца, Хан Пијеска, Градишке и Невесиња.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 22.885 особа, а тестирано је укупно 159.455 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације упозорава грађане да су и даље на снази епидемиолошке мјере и да је нужно њихово стриктно поштовање у циљу спречавања ширења заразе.

Comments are closed.