Дом здравља Србац обезбиједио 350 бесплатних вакцина против сезонског грипа
24. новембра, 2020.
Почела продаја монографије општине Србац
25. новембра, 2020.

Два нова случаја вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрована су још два нова случаја вируса корона а ради се о мушкарцу и жени старије животне доби, који су тестирани у Општој болници Градишка и Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Закључно са данашњим даном, у кућној изолацији се налази 48 лица из Српца, од чега је 11 активно позитивно на вирус корона. До данас је укупно евидентирано 370 позитивних на нови вирус, од чега се опоравило њих 349, а 10 лица је преминуло.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа регистровано 412 случајева вируса корона а извршено је тестирање 1.073 лабораторијска узорка.

Ради се о 216 мушких и 196 женских особа, од којих је 61 млађе, 252 средње и 99 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 80 особа је из Бањалуке, 72 из Бијељине, 46 из Зворника, 36 из Добоја, 18 из Градишке, 15 из Прњавора, 13 из Вишеграда, 11 из Модриче, 10 из Приједора, девет из Теслића, по осам из Kнежева и Шековића, по седам из Дервенте и Лакташа, по шест из Братунца, Милића и Шипова, по пет из Kотор Вароша, Рибника и Шамца, четири из Гацка, по три из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Лопара, Сокоца, Угљевика, Фоче и Челинца, по двије из Kозарске Дубице, Новог Града и Српца и по једна из Власенице, Вукосавља, Језера, Мркоњић Града, Новог Горажда, Оштре Луке, Пала и Сребренице.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 27 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Пет особа је из Бањалуке, по двије из Бијељине, Теслића, Лакташа, Прњавора, Источне Илиџе и Добоја и по једна особа из Петрова, Невесиња, Билеће, Приједора, Kостајнице, Власенице, Источног Новог Сарајева, Сокоца и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 28.138 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 913 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

Будући да се и даље сваког дана региструју нови случајеви, из Општинског штаба за ванредне ситуације апелују грађанима да се понашају одговорно како не би дошло до погоршања епидемиолошке ситуације.

Comments are closed.