Аустријски инвеститор градиће фабрику у Српцу за 100 радника, вриједност милион евра
7. новембра, 2020.
Борачка организација обиљежила крсну славу Митровдан
8. новембра, 2020.

Два нова случаја вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине у протекла 24 часа регистрована су још два случаја вируса корона, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Kако се наводи, овој служби је потврђено у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске да су на болничко лијечење смјештена два лица, по једна старија мушка и женска особа, која су била позитивна на недавном тестирању.

У посљедња 24 часа у Републици Српској је евидентирано 537 новообољелих а тестирано је 1148 лабораторијских узорака. Према мјесту пребивалишта, највећи број је из Бањалуке 140 и Требиња 103.

Пријављено је осам смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о четири мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби, од којих су три особе биле 41 и 45 година старости, из Бања Луке и Kнежева (по двије особе), Градишке, Дервенте, Теслића и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 22.254 случајева вируса корона, а преминула је укупно 541 особа код које је потврђен тест на нови вирус корона.

Општински штаб за ванредне ситуације ће сутра одржати редовну сједницу на којој ће разматрати актуелну епидемиолошку ситуацију. Позивају се грађани да и даље буду одговорни и поштују превентивне мјере како би се успорило ширење вируса и нормализовало функционисање здравственог система.

Comments are closed.