Дом здравља организовао бесплатан мамографски преглед за 33 жене
18. априла, 2019.
Завршена прва етапа трке Београд-Бања Лука, побједник Новозеланђанин Арон Гејт
18. априла, 2019.

Дружење у Ножичком у недјељу 21. априла, концерти и бесплатна храна за све посјетиоце

У склопу кампање за пројекат “Моје Ножичко-мој Дом” у недјељу 21. априла у мјесном дому у Ножичком организује се дружење под називом “Добро вече у Дому” које почиње од 18 часова.

Посјетиоце очекује наступ ансамбла Здравка Ћосића, мини концерт Микуле и дјечија приредба, а за све присутне биће припремљена рибља чорба коју ће кувати Живко Добрњац-Баћа, док ће локалне домаћице припремити слатку питу. Улаз и конзумација хране су бесплатни.

Ансамбл Здравка Ћосића окупља заљубљенике у музику и људе различитих професија, међу којима су не само инструменталисти и вокални извођачи, већ и књижевници, пјесници, сатиричари и афористичари. За кратко вријеме одржали су велики број концерата у Бањалуци и региону којима су стекли велику популарност. Са њима су наступале оперске диве као и музичари из Словеније, Македоније и Србије.

Бојан Микулић Микула наступиће у родном селу без свог пратећег бенда, али то нимало неће умањити доживљај кога ће приредити посјетиоцима са својим препознатљивим репертоаром.

Најмлађе ће посебно обрадовати дјечија приредба у којој ће наступити више од 30 ђака подручне школе у Ножичком.

Дружење у Ножичком се организује у склопу кампање прикупљања средства за реконструкцију и доградњу просторија дома у оквиру пројекта кога је код Фондације Мозаик из Сарајева кандидовало удружење „Моје Ножичко“.

Од 39 пријављених организација, пројекат из Ножичког прошао је међу 10 најбољих које су ушле у завршну кампању. Потребно је у току кампање прикупити 7800 KМ како би добили још толико новца да реализују пројекат а првих седам организација које прикупе циљани износ, добиће средства од Фондације Мозаик.

У плану је да се изгради санитарни чвор, односно тоалет који тренутно не постоји у сали дома а намјеравају да изграде и помоћну просторију која је замишљена као остава за клупе и столове и реквизите које ће користити фолклорни и карате клуб.

“У плану је и изградња наткривеног отвореног објекта који би могао служити као приручна отворена кухиња, а у сврху разних манифестација које се одржавају у дому у току године. Овај простор би био на располагању и фудбалском клубу Ножичко, као и свим другим мјештанима који имају потребу да тај простор користе у разним прославама. Што је такође важно, тај простор би се могао користити одвојено од сале друштвеног дома“, рекао је предсједник удружења Велимир Микулић.

Сви они који желе да помогну ову иницијативу удружења “Моје Ножичко” могу то учинити током дружења у Ножичком а помоћ се може извршити и уплатом прилога на њихов жиро рачун број: 562-010-81398255-24. Инструкције за девизно плаћање шаљу се по захтјеву.

Удружење грађана „Моје Ножичко“ од свог оснивања до данас реализовало је низ активности, а посебно се издваја уређење спомен парка у центру села, изградња дјечијег игралишта у кругу школе у Ножичком, постављање табле и фигура за вањски шах, као и клупа за сједење, чишћење и уређење локалитета код извора „Ђукин бунар“ и слично.

Удружење броји више од 200 чланова, како садашњих становника села, тако и оне који су отишли из Ножичког, али су и даље везани за родни крај и спремни су у сваком погледу помоћи његовом развоју.

 

 

Comments are closed.