Народна библиотека Србац добила преко 250 књига на руском језику
2. децембра, 2019.
Почела хуманитарна акција ,,Један слаткиш-једно дијете“
3. децембра, 2019.

Дружење у Извору: Указали на једнака права особа са инвалидитетом

Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ обиљежило је у понедјељак 2. децембра Међународни дан особа са инвалидитетом представом под називом ,,Почетак, ето шта је на крају“ коју су извели чланови Дјечијег студија глуме „Рода“ из Бањалуке.

Дружење малишана и њихових родитеља употпунио је и Дејан Ристић, слијепи младић из Српца који је показао раскошни таленат на хармоници.

Свечаности су присуствовали представници бројних удружења из Бања Луке, дугогодишњи донатор Извора и власник фирме ,,Тат-Ком“ Драган Татомир, директорица Дјечијег вртића ,,Наша радост“ Дијана Миланковић и други гости.

Предсједница Извора, Мира Татић каже, да је ово за њих посебан дан, јер се на овај датум даје посебна пажња особама са инвалидитетом, те захваљује свима који помажу србачком Извору а посебно Општини Србац.

,,Ми и ове године обиљежавамо Међународни дан особа са инвалидитетом са циљем да укажемо да је поштовање права сваког дјетета подједнако важно и да наша дјеца током цијеле године имају љубав и пажњу“, каже предсједница Татић упутивши захвалност свим људима који имају разумијевања за њихове потребе.

Глумица Дјечијег студија глуме ,,Рода“, Невенка Родић, каже да није по први пут у Српцу и да са својим глумцима увијек радо долази у Извор.

,,Наш студио редовно учествује у обиљежавању међународних датума који се односе на права и заштиту дјеце, тако да смо и данас дошли да члановима Извора уљепшамо овај дан, поклонивши им представу. Наша сарадња са србачким удружењем траје осам година и надам се да ће бити настављена“, изјавила је Родић.

Дружењу у Извору присуствовали су и представници Завода за физикалну медицину и рехабилитацију ,,Мирослав Зотовић“ и Школе за дјецу са посебним потребама која дјелује у склопу Центра ,,Заштити ме“ из Бањалуке.

У наредном периоду чланови Извора ће обиљежити надолазеће празнике. Тако ће 16. децембра додијелити пакетиће поводом Светог Николе, а 30. децембра ће организовати долазак Дједа Мраза и подјелу новогодишњих пакетића.

 

 

Comments are closed.