Српчанка Драгана Шњегота на конференцији у Кембриџу представила истраживања о вуку у БиХ
8. априла, 2019.
Дом здравља и удружење „Ц.Е.З.А.Р.“ обиљежили Свјетски дан здравља
8. априла, 2019.

Дружење србачких полицајаца и додјела јубиларних награда поводом Дана полиције

Полицијска станица Србац протеклог викенда је окупила више стотина званица поводом Дана полиције Републике Српске а централна свечаност одржана је у ресторану „Динамик“ у Повеличу.

Међу присутнима су били садашњи и бивши полицајци и државни службеници, начелници полицијских управа Бања Лука и Градишка са сарадницима, командири и замјеници полицијских станица Градишка, Лакташи, Прњавор и Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бања Лука, бивши припадници резервног састава МУП-а Републике Српске, свештеници Жељко Сарић и Петко Вуковић, директори јавних предузећа и установа и други гости.

Међу званицама били су и представници Општине Србац, начелник општине Млађан Драгосављевић, замјеник начелника општине Драган Микић, начелници општинских одјељења Душко Митрић и Ненад Билановић, као и бројни директори и представници републичких организација, међу којима је био и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Kојић и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић.

Госте је прво поздравио замјеник командира Полицијске станице Србац Синиша Радојчић који им је зажелио добродошлицу и позвао да минутом ћутања одају почаст за све погинуле припаднике Полицијске станице Србац. Затим је присутне поздравио командир Небојша Новаковић који је рекао да се овом свечаношћу обиљежава 27. годишњица постојања и рада МУП-а Републике Српске.

„На овом слављу окупили смо наше раднике али и људе са којима успјешно сарађујемо и који нам помажу током читаве године. Надам се да ћемо се и наредних година окупљати у оволиком броју. Поносан сам на наш колектив и на чињеницу да иако смо мала Полицијска станица, у њој су одувијек радили и радиће велики људи. Посебно честитам пензионисаним радницима нашег колектива и желим им да што дуже уживају у заслуженој пензији и поручујем им да не забораве свој колектив јер ми њих сигурно никада нећемо заборавити“, рекао је Новаковић.

Он је додао да се у протеклом периоду много учинило на побољшању безбједности у нашој општини, али и да се радило на другим активностима, нарочито када је ријеч о уређењу простора Полицијске станице и великог пројекта чија реализација је у завршној фази, а односи се на постављање видео надзора на подручју србачке општине који ће ускоро бити пуштен у употребу.

Током свечаности додијељене су јубиларне награде за 20, 25 и 30 година стажа и награде за одлазак у пензију које су уручили полицијски службеник Илија Цвијић и државни службеник Kсенија Kрејић.

За 20 година рада у МУП-у, награду је добио Остоја Јанковић а за 25 година стажа Биљана Марић, Радован Kраљ и Бранислав Јефтић. Награду за 30 година рада добио је Младен Недић а за одлазак у пензију: Драган Kрагуљ, Раде Мартић и Новак Јовичић.

У оквиру Дана полиције претходних дана организован је и помен погинулим полицајцима у одбрамбено-отаџбинском рату као и Дан отворених врата током којег су се ученици основних и средњих школа и васпитаници Дјечијег вртића ,,Наша радост“ упознали са радом полиције и видјели опрему са којом располажу.

Одржано је и предавање о штетности дувана и алкохола за србачке ђаке а један број србачких полицајаца учествовао је у акцији добровољног давања крви.

Наредних дана полицијски службеници ће учествовати у спортским такмичењима под називом “Полицијада“ која ће бити одржана у Бањалуци.

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM.

 

Comments are closed.