Одали почаст погинулим борцима из Ситнеша
31. маја, 2020.
Заказана 29. сједница Скупштине општине Србац за уторак 9. јун
2. јуна, 2020.

Друштвени дом у Разбоју Љевчанском стављен под кров

Начелник општине Млађан Драгосављевић обишао је јуче друштвени дом у Разбоју Љевчанском чија изградња се налази у завршној фази.

Овај објекат је протеклог викенда стављен под кров на радост свих мјештана који ће добити вишенамјенски објекат за одржавање разних друштвених дешавања.

“Радује ме што изградња дома добро напредује и поред отежаних услова изазваних пандемијом вируса корона. Ово ће бити заиста репрезентативан објекат који ће користити не само мјештанима Разбоја и других љевчанских села већ ће окупљати и грађане из околних општина који ће се овдје дружити на концертима, прославама, семинарима за пољопривреднике и другим активностима”, рекао је начелник Драгосављевић.

Предсједник грађевинског одбора Јордан Kуваља каже да се паралелно са постављањем лименог крова вршила уградња електроинсталација и столарије а очекује се да ће око 75 одсто радова бити завршено до међународне бициклистичке трке Београд-Бања Лука која ће се одржати почетком септембра и која пролази кроз ово село.

“Наш дом са корисном површином око 500 квадратних метара биће један од највећих у србачкој општини. Имаће могућност да прими око 300 посјетилаца а користиће га подједнако све генерације. Највише ће служити члановима ансамбла Лијевче за концерте и тренинге. Објекат располаже са великом салом за наступе, свлачионицама, простором за кафић и другим просторијама за разне садржаје”, рекао је Kуваља.

Он додаје да је ово један од начина да се млади задрже у селу, уз очување традиције и обичаја народа љевчанског краја.

У изградњу дома до сада је уложено близу 200 хиљада KМ, а највећи дио средстава у износу од 75 хиљада евра издвојила је Влада Србије уз посредство Владе Републике Српске. У финансирање су се укључили и други донатори, међу којима предњаче привредници из овог села, грађевинска фирма “Хидрокоп” и Дрвна индустрија “Зрнић”, а помоћ је пружила и Општина Србац.

 

Comments are closed.