Почело асфалтирање пута од Шешковаца до Мартинца
8. октобра, 2019.
Зимница на одгођено плаћање за кориснике личне и породичне инвалиднине
9. октобра, 2019.

Други дан Дјечије недјеље: Плес, спорт и показна вјежба на градском тргу

Другог дана обиљежавања Дјечије недјеље данас је на градском тргу у Српцу поново организовано окупљање малишана вртића и нижих разреда основне школе који су цртали радове кредама у боји на тему дјечијих права на платоу испред зграде Општинске управе, а приређена је и изложба ученичких радова.

Малишане су поново обишли начелник општине Млађан Драгосављевић и замјеник начелника Драган Микић који су подржали њихове апеле да се дјечија права поштују у већој мјери у складу са Међународном конвенцијом о правима дјетета.

Учешће у обиљежавању ове манифестације узело је и Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ чија ритмичка секција је испред зграде општине одиграла неколико кореографија а одржан је и спортски час у организацији Школе спорта „Панда“, под вођством тренера Јована Јањића, који је је анимирао малишане вртића и основне школе уз помоћ спортских реквизита и вјежби.

„Ц.Е.З.А.Р.“ је Дјечију недјељу данас обиљежио и радионицом „Мали креативци“ у просторијама удружења у Српцу као и радионицом за ученике од првог до петог разреда подручне школе “Доситеј Обрадовић” у Kукуљама на тему дјечијих права и обавеза. Ово је први пут да су представници србачког удружења посјетили ову школу, а судећи по позитивиним реакцијама ученика, сигурно је да ће се сарадња наставити. Приликом посјете, школи је уручен и симболичан поклон у виду друштвених игрица за дјецу.

У организацији Центра за социјални рад, данас је одржано и предавање за чланове Савјета ученика основне школе из Српца на тему провођења Породичног закона, Закона о дјечијој заштити и Закона о социјалној заштити који се односе на остваривање и заштиту права дјеце.

У облијежавање Дјечије недјеље укључен је и Црвени крст чији су чланови Kлуба младих данас на градском тргу извели показну вјежбу и презентовали старијој вртићкој групи и ученицима нижих разреда основне школе из Српца како се пружа прва помоћ. Затим је средњошколцима симулирано како долази до саобраћајних незгода због непажње учесника у саобраћају и уједно им презентовано какве могу бити посљедице по живот човјека.

Поред инструктора прве помоћи у показној вјежби је учествовало шест маркираната који су ученици ЦСШ „Петар Kочић“ Србац.

У склопу Дјечије недјеље, Црвени крст Србац је започео подјелу слаткиша првачићима у свим основним школама, а уз слаткише дјеци су подијељени плакати и леци са мотом овогодишње манифестације – “Моја седмица, моја година“.

Дјечија недјеља ће бити настављена сутра посјетом Радио Српцу чланова вртића и Савјета ученика ОШ „Јован Јовановић Змај“ који ће гостовати у дјечијој емисији, а након тога је планиран обилазак скупштинске сале гдје ће их угостити представници локалне управе.

Планирана је и посјета ученика основне школе из Српца Црвеном крсту и упознавање са њиховим радом као и обилазак и додјела поклон пакета вишечланој социјално угроженој породици Вечерновић из Ножичког.

Дјечију недјељу ће обиљежити и чланови удружења „Извор“ који ће сутра организовати дјечију представу у извођењу аматерске позоришне трупе „Миленијум“ и друге пратеће активности уз присуство представника Општинске управе и других гостију из Српца и сусједних општина.

 

 

Comments are closed.