Фонд солидарности додијелио грађевински материјал Драги Мирјанићу из Нове Веси
8. јуна, 2021.
Саопштење за јавност Борачке организације Србац поводом пресуде генералу Ратку Младићу
9. јуна, 2021.

Драгољуб Сивац из Разбоја Љевчанског добио нови дом

Шест година након што су му катастрофалне поплаве уништиле породичну кућу у Разбоју Љевчанском, Драгољуб Сивац из овог села коначно је добио нови дом.

Њему је кључеве новог дома уручио представник УНДП, заједно са представницима Општине Србац и Мјесне заједнице Разбој Љевчански.

Стара кућа, након поплава, постала је потпуно неусловна за становање, због чега је Драгољуб све ове године живио у помоћном објекту који је служио као штала, гђе је адаптирао једну просторију.

Финансијску помоћ за изградњу новог објекта добио је у оквиру Програма за опоравак од поплава који реализује УНДП БиХ.

Изградња нове куће започела је у јануару, рекао је представник Мјесне заједнице Разбој Љевчански Јордан Kуваља који је и одборник у Скупштини општине Србац.

„Изражавам задовољство јер смо овим хуманим пројектом обезибједили кров над главом и колико толико уљепшали живот нашем Драгољубу. Kућа је површине 39 метара квадратних. УНДП је обезбиједио 36 000 KМ, Општина Србац сву неопходну инфраструктуру и прикључке а мјесна заједница плац. Хвала свима који су помогли изградњу овог објекта”, рекао је Kуваља.

Грађевинске радове је извела фирма “Промакс” из Модриче.

Драгољуб живи сам и нема најближих сродника. Није корисник социјалне помоћи, а до реализације овог пројекта није имао чак ни личну карту.

Kућа за Драгољуба Сивца налазиће се поред куће демобилисаног борца Зорана Црномарковића, којем је недавно изграђен нови дом уз помоћ Фонда солидарности Борачке организације Србац.

 

Comments are closed.