Рок важења потврда о несметаном кретању до 30. марта, образац и на нашем сајту
23. марта, 2020.
Продужено финансирање здравствених услуга до 30. априла
24. марта, 2020.

Достава намирница за пензионере уторком и петком, наруџбе сваког дана осим недјеље

Општинска управа Србац обавјештава лица која су навршила 65 или више година живота са подручја србачке општине, а која нису у могућности да дођу до потребних намирница, средстава за хигијену и лијекова због пандемије вируса корона, да ће сваког радног дана и суботом од 9 до 13 часова бити отворен контакт телефон 051/740-133 у Црвеном крсту путем којег ће моћи наручити основне животне потрепштине све док буде трајала забрана кретања.

Достава ће се вршити на кућну адресу два пута седмично, уторком и петком, а на овим активностима биће ангажовани волонтери и припадници Цивилне заштите.

Набавка ће се одвијати на начин да ће се потребна роба достављати на кућну адресу, након чега ће се извршити плаћање по преузимању, када ће бити достављен и фискални рачун. Достава је бесплатна а грађани неће имати никаквих додатних трошкова.

Овим путем позивају се да се јаве лица која имају 65 или више година, а која живе у самачким домаћинствима и нису у могућности да самостално дођу до животних потрепштина, односно, немају никога од чланова породице или других људи из окружења која могу да воде бригу о њима за вријеме трајања забране кретања, у складу са закључком кога је усвојио Републички штаб за ванредне ситуације.

На овај начин се нарочито жели изаћи у сусрет болесним и изнемоглим лицима која спадају у ризичну категорију и која би случају заразе угрозила свој живот.

Такође су отворени и контакт бројеви у Центру за социјални рад гдје се такође за категорије које су под ризиком због пандемије вируса корона организује свакодневно дежурство, и то радним даном од 7 до 15 часова на телефоне: 051/745-150 и 051/741-229 и викендом на број: 066/816-079.

Штаб за ванредне ситуације општине Србац још једном апелује свим грађанима наше општине да поведу више рачуна о особама старије животне доби из свог окружења, покажу солидарност и помогну им да што лакше преброде овај кризни период.

Comments are closed.