Пакете хране и хигијене добило 10 слијепих и слабовидих лица из Српца
28. маја, 2020.
Конкурс за основце на тему “Истина, љубав, отаџбина” за награду “Змијањче”
29. маја, 2020.

Донесена Уредба о условима и начину коришћења туристичких ваучера у угоститељским објектима

Влада Републике Српске донијела је на 73. редовној сједници, Уредбу о условима и начину коришћења туристичких ваучера у угоститељским објектима, којом се утврђује начин за субвенционисање коришћења услуге смјештаја у угоститељским објектима на територији Републике Српске, с циљем подстицања развоја домаћег туризма.

Вриједност туристичког ваучера износи 100 КМ и моћи ће се искористити једном у периоду од 15. јуна до 15. новембра 2020. године за плаћање услуге смјештаја (ноћење са доручком), без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја.

Ваучер се може искористити за плаћање трошкова смјештаја (ноћење са доручком) у минималном трајању од три ноћења заредом у смјештајној јединици једног угоститељског објекта за смјештај. У случају реализације заједничког туристичког аранжмана у корист два корисника ваучера, исти се могу користити за плаћање трошкова смјештаја (ноћење са доручком) у минималном трајању од четири ноћења заредом у смјештајној јединици једног угоститељског објекта за смјештај или у смјештајној јединици више угоститељских објеката за смјештај, уколико се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.

Корисник ваучера је сваки пунољетни грађанин Републике Српске без обзира на висину личних примања, који испуњава услове из уредбе за додјелу ваучера. Ваучер се може користити само ради плаћања услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком код угоститеља који пружа угоститељске услуге у угоститељском објекту за смјештај, а који је ван мјеста пребивалишта корисника ваучера. Ваучер може користити само лице на чије име ваучер гласи и са истим се може плаћати само услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком.

Уредбом је прописано да Министарство трговине и туризма расписује јавни позив за угоститеље и туристичке агенције да узму учешће у шеми додјеле ваучера, као и да води евиденцију субјеката који су испунили формалне и материјалне услове. Право учешћа на јавном позиву има угоститељ који је уредно измирио пореске обавезе и има најмање четири запослена радника и туристичка агенција носилац Лиценце Министарства која је уредно измирила пореске обавезе. По објављивању евиденције, Министарство ће расписати јавни позив за грађане Републике Српске за подношење пријава за додјелу ваучера. Поред уобичајених података, уз пријаву за ваучер биће потребно доставити потврду о резервацији смјештаја и копију личне карте или пасоша подносиоца пријаве.

Уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у “Службеном гласнику Републике Српске”.

Comments are closed.