Завршен пилот пројекат ресорног министарства у Српцу: Адаптирана школска кухиња за практичну наставу
14. јуна, 2019.
Извршена акција запрашивања комараца у Српцу
15. јуна, 2019.

Домино фест у Српцу почиње вечерас представом „Kут и ја“

У Дому културе у Српцу вечерас почиње први фестивал омладинског позоришта „Домино фест“ кога организује Аматерско позориште „Домино“ из Српца.

Прве фестивалске вечери публици ће се представити Дјечије позориште „Еко арт“ из Бугојна са ауторском представом „Kут и ја“ која почиње у 20 часова.

Млади из овог позоришта су пропитивали неколико тема:
– Kо сам, каква/ав сам. Јесам ли тешка, лагана, шта је све у мени, ко ме може отворити, која је моја прича?
– Моје вриједности: моје наспрам друштвених; снага мојих увјерења и вриједности наспрам дистопичне стварности; колико снаге имам и колико ми треба да останем досљедна/ан себи
– Свијет у којем живим: гдје су одговори на питања младих који више нису с нама?
И неизбјежно, гдје проналазимо наду.

Представа „Kут и ја“ је добила специјалну награду за најбољи текст представе на 18. Фестивалу средњошколског театра у Живиницама ове године.

Домино фест у Српцу трајаће до 29. јуна а сваке суботе наступиће по једно гостујуће босанскохерцеговачко омладинско позориште које ће се србачкој публици представити кроз такмичарску форму наступа.

Идеја фестивала је да након сваке одигране представе публика оцијени наступ позоришта, а на крају фестивала, позориште са највишом оцјеном публике добиће признање. Прије почетка сваке представе одржаће се панел дискусије на којима ће учествовати чланови гостујућег позоришта и други гости а вечерашња која почиње у 18.45 часова биће посвећена теми “Значај културе као стуба друштва”.

На фестивалу ће 22. јуна наступити и Мостарски театар младих – Мостар са представом “Маслинова грана” а 29. јуна у Српцу гостује ДИС Позориште младих Бања Лука са представом “Шта је заправо урадио Том”.

Фестивал се организује уз подршку ДИС театра из Бања Луке, Дома културе и Општине Србац.

Comments are closed.