Звуцима виолине и клавира очарали србачку публику
19. априла, 2019.
Уручена механизација и садни материјал у оквиру програма опоравка од поплава
19. априла, 2019.

Доминација Ираца на трци “Београд – Бањалука”, завршена друга етапа

Возач ЕвоПро рејсинг тима из Ирске, Воултер Виперт, побједник је друге етапе на 13. бициклистичкој трци “Београд – Бањалука” која је вожена од Власенице до Брчког.

Ово је друга побједа ирског тима пошто је у првој етапи славио Арон Гејт, који ће носити жуту мајицу и на трећој етапи трке. Бициклисти ЕвоПроа поново су одрадили одличан тимски посао, а Холанђанин у тиму са Острва успио је да се издвоји у финишу и тријумфује испред Нијемца Патрика Халера (Хајзомат Рад), те Пољака Павела Франчека (Востер).

“Било је одлично. Осјећао сам се врло лоше у првој етапи, али смо имали одличну тактику послије тимског састанка и успјели смо да сачувамо жуту мајицу. На посљедњем успону осјетио сам да имам довољно снаге и на крају је све испало одлично”, рекао је Виперт.

Гејтова предност у укупном пласману је свега три секунде у односу на првог пратиоца, али је оптимиста пред одлучујуће борбе.

“Успио сам да одбраним мајицу и надам се да ћемо успјети да је задржимо и послије четврте етапе. Најтежа су ми била посљедња четири километра, али сам успио”, рекао је Новозеланђанин.

Kако је група у циљ дошла компактна, није било промјена ни носилаца осталих мајица. Бијелу, намијењену најбољем младом возачу задржао је Атила Валтер (ЦЦЦ), плаву за најбољег брдског возача и даље носи Јоханес Шинагел (Малоха Пушбајкерс), док је црвена за најбољег спринтера власништво Флоренца Kнауера (Херман).

Одборник у Скупштини Брчког Урош Војиновић нагласио да је ова трка прави начин промоције града, те је захвалио организаторима и грађанима који су у солидном броју дошли да подрже бициклисте.

Свечано је било на пролазном циљу у Зворнику гдје су караван поздравили градоначелник Зоран Стевановић и премијер Владе РС Радован Вишковић, највећег покровитеља трке уз предсједницу РС Жељку Цвијановић.

“Ова међународна трка је представља повезивање два народа и добар догађај на обје стране ријеке Дрине”, додао је Вишковић.

Знак за официјелни старт друге етапе у Милићима дао је први човјек компаније “Боксит” Рајко Дукић, која је иначе спонзор жуте мајице ове године.

“Ово је прелијепа манифестација која нас на најљепши могући начин представља у свијету и руши стереотипе који нас прате. Податак да Новозеланђанин носи жуту мајицу и да учествују момци из тридесетак земаља свијета довољно говори сам за себе”, рекао је Дукић.

Свечано је било и на пролазном циљевима у Угљевику и Лопарама гдје је велики број грађана изашао на улице и поздравио гладијаторе на два точка, а градоначелници Василије Перић и Радо Савић истакли да ће и убудуће бити дио ове лијепе приче.

“Трудимо се да презентујемо наш град на најљепши могући начин, а ово је дефинитивно прави. Бициклизам је спорт, здравље и туризам у једном”, рекао је Перић.

Слично је нагласио и Савић, који је истакао да су Лопаре отворен град са добрим домаћинима.

“Драго ми је што је неколико стотина људи из свих крајева свијета упознало нашу прелијепу природу, нашу Мајевицу која је замајац развоја туризма. Наставићемо да подржавамо трку и идућих година”, рекао је Савић.

Борба за укупног побједника трке наставља се у суботу када ће бициклисти возити од Бијељине до Теслића, док ће коначан расплет бити познат у недјељу етапом од Прњавора до Бањалуке преко Дервенте, Српца, Разбоја и Лакташа.

 

 

Comments are closed.