Прва седмица у основним школама у Ситнешима и Разбоју протиче без проблема
4. септембра, 2020.
Пет нових случајева вируса корона у Српцу, заражене четири жене и један мушкарац
5. септембра, 2020.

Дом здравља у Српцу функционише са 100 одсто капацитета

На основу закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, од уторка 1. септембра у Дому здравља у Српцу и другим домовима здравља у Српској омогућено је пружање специјалистичких здравствених услуга са 100 одсто капацитета. Тиме је ван снаге стављен закључак од 29.06.2020. године којим се пружање специјалистичких услуга одвија са 75 одсто капацитета.

Пружање услуга организује се уз строги режим наручивања пацијената и обавезно кориштење маске, те поштовање физичке дистанце од два метра и мјера личне и респираторне хигијене.

Сви расположиви капацитети ће и даље бити ангажовани на превенцији ширења вируса корона и збрињавању и рјешавању обољелих пацијената.

У том погледу је извршено распоређивање здравствених и других лица за нормално функционисање Дома здравља. У посебним просторијама са испуњеним условима, као и до сада врши се преглед и друге интервенције за обољеле од вируса корона и оних за које се сумња да су заражени, о чему се одмах обавјештава епидемиолошка служба Дома здравља.

Такође ће бити настављено епидемиолошко анкетирање свих лица која су била у контакту са зараженима са предлагањем одговарајућих мјера а радници центра за заштиту менталног здравља наставиће обезбјеђивати психосоцијалну подршку физичким лицима која се налазе у изолацији.

У Дому здравља у Српцу и даље је омогућено серолошко тестирање на вирус корона а цијена је 30 КМ.

Контакт телефон Дома здравља је 051/745-100 а хитне помоћи 051/745-762 или 124.

Comments are closed.