Дружење србачких полицајаца и додјела јубиларних награда поводом Дана полиције
8. априла, 2019.
Млади Kрајишник поражен у Доњим Подградцима
9. априла, 2019.

Дом здравља и удружење „Ц.Е.З.А.Р.“ обиљежили Свјетски дан здравља

Свјетски дан здравља који се обиљежава сваке године у мјесецу априлу готово седам деценија, под покровитељством Свјетске здравствене организације, обиљежен је данас и у Српцу.

Тим поводом у холу Дома здравља у Српцу организовано је мјерење крвног притиска и шећера у крви, а пружени су и савјети пацијентима везани за здравље.

Главна сестра Дома здравља, Бранкица Ивановић, рекла је да је циљ ове активности био да се скрене пажња грађанима да поведу већу бригу о свом здрављу.

„Поред мјерења притиска и шећера у крви дали смо им неке основне савјете, попут тога да више практикују физичку активност и правилну исхрану, те да избаце дуван и алкохол из свакодневног живота“, рекла је Ивановић.

Један од пацијената који су се прегледали био је и Живко Вортић из Ситнеша који је позитивно оцијенио ову акцију.

„Kорисник сам услуга Дома здравља и задовољан сам здравственом заштитом у овој установи. Мислим да оваквих активности треба бити још више јер доста људи има здравствених тегоба и не воде довољно рачуна о свом здрављу“, рекао је он. 

Овогодишњи мото акције је био : „Примарна здравствена заштита као услов за универзалну покривеност здравственом заштитом“.

Обиљежавању Свјетског дана здравља данас се прикључило и Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ које је организовало уличну акцију уз помоћ волонтера Локалног волонтерског сервиса. Они су грађанима на тргу дијелили воће уз разне едукативне поруке којима су промовисали здрав начин живота.

„Подијелили смо неколико килограма воћа, разговарали са грађанима и скренули им пажњу да воде здрав живот. Сви су били изненађени нашим гестом и добили смо доста позитивних коментара“, рекла је извршни директор Тања Шњегота.

 

 

 

Comments are closed.