Служен парастос погинулом борцу Зорану Урићу из Бардаче
7. новембра, 2020.
Ускоро почиње изградња новог вртића у Српцу, Додик обишао будуће градилиште
7. новембра, 2020.

Додик обишао друштвени дом у Разбоју Љевчанском, радови у завршној фази

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обишао је данас друштвени дом у Разбоју Љевчанском чија изградња се налази у завршној фази.

Дом се гради средствима Владе Србије у износу од 75 хиљада евра а финансијску подршку пружили су и бројни донатори, тако да је у овај објекат до сада уложено преко 200 хиљада евра.

Предсједник грађевинског одбора Јордан Kуваља захвалио се Влади Србије, као и Влади Републике Српске која је била посредник у овом пројекту. Kуваља је додао да су подршку пружила многа јавна и приватна предузећа међу којима посебно издваја грађевинска предузећа „Хидрокоп“ и „Јокић“, Дрвну индустрију „Зрнић“, „Артинг инвест“, Општину Србац и Град Градишка.

„Поносни смо што наше село које има преко 900 становника и око 280 домаћинстава коначно добија нови простор за дружење. Овдје ћемо организовати концерте, прославе, едукације за пољопривреднике, а највише користи имаће наш ансамбл народних игара „Лијевче“ који броји око 70 чланова. Друштвени дом ће оживјети село и достојанствено представити традицију и обичаје овог краја“, рекао је Kуваља.

Он је додао да ће дом, са корисном површином од око 500 квадратних метара, бити један од највећих на подручју србачке општине.

Српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, захвалио се свима који су узели финансијско учешће јер ће ова инвестиција много значити за мјештане који живе на овом подручју.

„Не идемо по терену да бисмо људима нешто обећавали, већ вршимо инвентуру онога што смо до сада урадили. Вјерујем да ће ово бити мјесто за окупљање младих, али и људи који се баве пољопривредом и пружићемо финансијску подршку како би дом био завршен до прољећа“, истакао је Додик.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је Србац ових дана право градилиште јер се реализују бројне капиталне инвестиције које ће подићи квалитет живота људи.

„Један од њих који започиње је крчење, измуљивање и кошење преко 60 километара примарне и секундарне каналске мреже, што је значајна инвестиција, имајући у виду да смо констаннтно на удару поплава. На тај начин ћемо у значајној мјери смањити укупне штете у будућности“, рекао је Драгосављевић.

Он је додао да ће нови друштвени дом у Разбоју Љевчанском служити на понос људи овог краја.

„Мјештани су покренули иницијативу, локална управа их је подржала а Влада Републике Српске препознала значај овог пројекта. Вјерујем да ће дом имати не само локални већ и регионални значај“, истакао је начелник Драгосављевић.

У посјети друштвеном дому данас је била и министарка финансија у Влади Републике Српске, Зора Видовић.

Због епидемиолошке ситуације узроковане вирусом корона, данашњем догађају присуствовао је ограничен број људи, у складу са прописаним мјерама.

 

Comments are closed.