Србац постао сједиште Волонтерског сервиса РС, Тања Шњегота изабрана за директора
18. јуна, 2020.
Позив малим и средњим предузећима и предузетницима да унаприједе посао уз помоћ ментора
19. јуна, 2020.

Уручене дипломе матурантима средњих школа

У Центру средњих школа ,,Петар Kочић“ у Српцу данас је уприличена додјела диплома за 129 матураната. Међу овогодишњим матурантима је 14 одликаша, од којих су два ученици генерације и два ученика вуковца. Поред диплома, одликаши су добили похвале и књиге на поклон.

Директор школе Миленко Живанић матурантима је пожелио срећу у даљем животу и раду, истакавши да је 56. генерација србачких матураната била успјешна и да су своју школу и Србац представили на најбољи начин кад год им се за то указала прилика.

“Данашња свечаност је оганизована на другачији начин него претходних година, јер смо се потрудили да испоштујемо препоручене превентивне мјере у циљу спречавања ширења вируса корона. Ове године, матуранти нису имали организовану прославу матурске вечери, а школска година је завршена на специфичан начин. По први смо се сусрели са организовањем наставе на даљину, али се надам да ће се ситуација стабилизовати и да ћемо се сви окупити на годишњици матуре. Свим ученицима желим много успјеха“, изјавио је Живанић.

Ученик генерације у четворогодишњим школама је Владана Kрагуљ из машинских техничара, а у трогодишњим школама Анђела Алексић из угоститељске школе.

“Данас нам је последњи дан у средњој школи, званично завршавамо средњошколско образовање и морам рећи да су емоције помијешане. Овај период живота ћу памтити само по лијепим стварима које сам проживјела са својом генерацијом. Пријатељима и професорима желим срећу у даљем животу и раду и надам се да ће бити прилике се поново окупимо“, изјавила је матурант гимназије Сања Адамовић.

Поред разредних старјешина, додјели диплома је присуствовао замјеник начелника општине Драган Микић, а за ученике је била припремљена торта и сокови.

 

Comments are closed.