Микула по други пут међу Српчанима, дошла публика од 7 до 77 година
11. маја, 2019.
KУД „Младост“ прославио крсну славу, Светог Василија Острошког
12. маја, 2019.

Добар пласман србачког Црвеног крста на регионалном такмичењу у пружању прве помоћи

Млади Црвеног крста из Српца учествовали су у суботу 11. маја на регионалном такмичењу у пружању прве помоћи у Kотор Варошу гдје су од седам екипа у категорији подмлатка заузели пето мјесто док су у категорији омладине били четврти.

На такмичењу је учествовало око 170 такмичара а домаћин је био Црвени крст Kотор Варош.

Прво учешће на оваквом такмичењу имала је екипа у саставу: Kристина Михајловић, Јана и Јована Грабовац, Миња Бајагић, Лана Савић и Дражен Драгосављевић. Они су показали изванредне спретности а посебно је био добар резултат екипе подмлатка јер су већина ученици шестог разреда.

У екипи омладине такмичили су се: Марко Грабовац, Рада Новаковић, Дејана Малиновић, Јована Милијашевић, Дајана Поповић и Јована Глумац, док је маркирант био Слободан Барашин. Судије су биле Данела Драгосављевић и Дарија Милановић.

„У име Црвеног крста Србац захваљујемо се нашим омладинцима, ученицима Центра средњих школа “Петар Kочић” и екипи подмлатка, ученицима Основне школе “Јован Јовановић ” из Српца на показаном знању и спретности у представљању наше организације. Такође се захваљујемо школама за подршку у припремама за такмичење“, рекла је секретар Црвеног крста Љиљана Билановић.

 

Comments are closed.