Полицајцима по 1.000 КМ једнократне помоћи
29. априла, 2020.
Субјекти којима је дозвољен рад током првомајских празника
30. априла, 2020.

До 8. маја отворен позив привредним субјектима за додјелу средстава за април из Фонда солидарности

Влада Републике Српске позива правна лица и предузетнике да се пријаве ради израде спискова за додјелу средстава за мјесец април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске.

Правна лица и предузетници којима је одлукама штабова за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности, који су престали са радом као посљедица дјеловања пандемије (изгубљено тржиште, недостатак сировина и слично) или послују са смањеним обимом треба да, најкасније до 8. маја, попуне пријаву на веб страници Владе Републике Српске на адреси www.prijava.vladars.net.

Оваква одлука у складу је са Уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести COVID 19 изазване вирусом SARS-CoV-2 („Службени гласник Републике Српске” број 35/20).

Осим пријаве за додјелу средстава, неопходно је да сва правна лица и предузетници који испуњавају услове прописане овом уредбом, поднесу писану изјаву са захтјевом за исплату најниже плате Пореској управи Републике Српске најкасније до 10. јуна.

Скреће се пажња пословним субјектима да поменута адреса за електронску пријаву може повремено бити у прекиду због преоптерећења система, па се овом приликом замољава за разумијевање.

То је био и један од разлога, поред великог броја нерадних дана за вријеме првомајских празника, због чега се Влада РС одлучила да пролонгира првобитни рок пријаве са 4. на 8. мај.

Comments are closed.