Осам нових случајева вируса корона у Српцу
11. новембра, 2021.
У плану реконструкција Дома културе и фестивал омладинских позоришта
11. новембра, 2021.

До 30. новембра грађани могу примити прву и бустер дозу Спутњик В вакцине

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац преноси апел грађанима, који је упућен из Института за јавно здравство РС, да ће се прва доза Спутњик В вакцине и бустер доза (компонента I) моћи примити до 30. новембра ове године.

Бустер дозу Спутњик В (компонента I) могу примити грађани који су вакцинисани против COVID-19 са двије дозе вакцине Спутњик В, и то ако је прошло пет мјесеци након друге дозе.

Ова вакцина је на располагању у домовима здравља, УКЦ Републике Српске, Институту за јавно здравство Републике Српске и регионалним центрима Института.

С обзиром на ограничене количине вакцине Спутњик В (компонента I) са којима располажу, препоручује се да се ова вакцинација обави најкасније до 30. новембра 2021. код свих особа код којих је прошло пет мјесеци од друге дозе.

Особе које се још нису вакцинисале против COVID-19 и желе да приме прву дозу вакцине Спутњик В, такође се могу до овог датума јавити србачком Дому здравља за вакцинацију.

Након 30. новембра моћи ће се примити само друга доза Спутњик В вакцине која се даје 21 дан након прве дозе.

Позивају се грађани који намјеравају да се вакцинишу Спутњик В вакцином да то учине до краја новембра јер након истека овог рока, одређен период ове вакцине неће бити на располагању.

С обзиром да улазимо у период интензивног ширења респираторних инфекција, те да је број заражених вирусом корона у порасту, упућује се апел онима који то још нису учинили, да се вакцинишу против COVID-19 како би заштитили своје и здравље својих најближих.

Comments are closed.