Стабилизован рад комуналних предузећа и удружења пензионера у Српцу
25. августа, 2020.
Умањена цијена услуга за вријеме привремене обуставе рада вртића
26. августа, 2020.

Ђорђе Угрен освојио друго мјесто на коњичком такмичењу у Сарајеву

Након одличних резултата на такмичењу у Високом, члан Kоњичког клуба “Испилон” из Српца Ђорђе Угрен остварио је сјајан успјех и на препонском такмичењу “Sarajevo Show jumping 2020” одржаном протеклог викенда у Сарајеву.

Ђорђе је наступао у двије јуниорске утакмице 80 цм са америчким баражом, гдје је био четврти, и на сениорској утакмици 100 цм у двије фазе гдје је заузео друго мјесто, што је највећи успјех овог клуба у прескакању препона до сада.

Треба напоменути да Ђорђе има 14 година и да је тек ове године постао јуниор а да и поред тога постиже пласмане за медаљу у сениорској категорији.

У конкуренцији на 80 и 100 цм такмиче се коњи пасмине холштајн и олденгург, висине 170 цм у гребену, стари 13 или 14 година који су прошли пуни тренажни процес у Европи и учествовали на много турнира у конкуренцији 120 и 130 цм. Зато је успјех Ђорђа већи самом чињеницом да коњи домаћег узгоја које јаше нису пасмински предодређени за овај спорт и још су млади.

На такмичењу су учествовали клубови “Вилењак” Високо, “Хидалго” Сарајево, “Фондација земља мира и пријатељства” Сарајево, “Енергија живота” Бања Лука и Kоњички клуб “Ипсилон” Србац.

Одлазак на турнир у Сарајеву помогли су предузеће “Бис Протект” и Општина Србац.

На недавном такмичењу у Високом, Ђорђе је наступио са кобилом Дрином са којом је првог дана такмичења освојио прво мјесто у дресурном јахању док је другог дана заузео четврто мјесто у прескакању препона.

Ђорђе се јахањем бави од пете године, а један од његових највећих успјеха је прво мјесто на првенству Републике Српске у даљинском јахању до 14 година и прво мјесто на првенству Републике Српске у препонама у истој дисциплини.

Он је заједно са Николином Пантелић 2015. године освојио највиши пласман у Kупу БиХ у дресурном јахању одржаном у Барловцима.

 

Comments are closed.