Стигла механизација за србачке малинаре и боровничаре а ускоро и за пчеларе, вриједност 60.500 KМ
21. марта, 2019.
Наставници и управа санирали школски кров у Ножичком, уређена и школа у Повеличу
22. марта, 2019.

Дјечији вртић и Водовод обиљежили Свјетски дан вода

Дјечији вртић “Наша радост” из Српца у сарадњи са Kомуналним предузећем “Водовод” данас је обиљежио Свјетски дан вода једночасовним дружењем на градском тргу у Српцу.

Тим поводом малишани из ове предшколске установе припремили су занимљиву презентацију о значају воде у свакодневном животу коју су припремили са својим васпитачицама

“Дјеца су током читаве седмице учила чему све служи вода, сазнали су због чега воду требамо чувати, како се одвија кружење воде у природи и колико је она важна у животу сваког човјека. Организовали смо бројне радионице на ову тему и данас смо све то презентовали нашим суграђанима. Учешће су узеле све вртићке групе осим јасличке”, рекла је васпитачица Богдана Девић.

Kао и сваке године, овај датум је обиљежен у сарадњи са србачким Водоводом који је за сву дјецу обезбиједио флашице воде и крем бананице.

“Наши другари из вртића су као и увијек припремили садржајан програм, организовали су цртање кредом у боји на тему заштите воде, извели рецитације и показали шта представља вода у њиховом животу. Наш допринос овом догађају били су мали поклони у виду воде и слаткиша и надам се да ће ова традиција бити настављена и наредних година”, рекла је технолог Тијана Грабовац.

Данашњој манифестацији присуствовао је и начелник општине Млађан Драгосављевић који је поздравио овакав вид указивања на значај воде као извора живота, поготово што је србачка општина изузетно богата водним ресурсима који имају велики потенцијал и које требамо чувати.

Свјетски дан вода обиљежава се сваке године 22. марта. Прослава овог празника одређена је усвајањем резолуције Генералне скупштине Уједињених нација у децембру 1992. године. Већ 1993. године први пут је обиљежен, а с временом је значај овога празника растао.

Обиљежавањем овог дана УН жели подсјетити на важност заштите воде и недостатак воде за пиће у многим земљама свијета, јер око милијарду људи у свијету нема приступ сигурној питкој води.

Ове године се Свјетски дан вода обиљежава на тему “Никога не смијемо оставити по страни – Вода за све!” како би се нагласак ставио на воду као основно људско право.

Више слика са данашње манифестације можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM.

 

 

Comments are closed.