Народна библиотека Србац увезана у библиотечко-информациони систем „Kобис“
12. октобра, 2021.
Општина Србац ушла у процес сертификације локалних самоуправа са повољним пословним окружењем
12. октобра, 2021.

Дјечији град отворен за малишане до 14. октобра

У спортској дворани „9. јануар“ у Српцу од недјеље је отворен Први дјечији град који обилује разним забавним садржајима за најмлађе.

Дјечији град ће бити постављен до 14. октобра а гостује у оквиру обиљежавања Дана и крсне славе општине Србац. Организатор је Центар за културу и спорт.

Радно вријеме је од 12 до 22 часа а цијена улазнице за пола сата је 5 KМ. Омогућене су и групне посјете предшколских и школских установа и других организација.

„По узору на бројне европске градове, па и градове у нашем окружењу, дошли смо на идеју да за најмлађе организујемо садржаје и да им дане вашара учинимо забавнијим. Обзиром да нас у ово године прати хладно вријеме и киша, за дјецу смо организовали забавни парк у затвореном, који садржи трамполине, тобогане, стони тенис и друге занимације“, рекао је директор Центра за културу и спорт Радован Митраковић.

Он је додао да је цијена боравка прилагођена ономе што град за дјецу нуди.

„Цијена од 5 KМ за пола сата дјелује много, али ако се узме обзир да пар минута боравка дјетета на некој од справа за забаву износи двије или више марака, онда овај износ за пола сата није много, јер ће дијете имати прилику да се за тај новац забавља на више справа“, рекао је Митраковић.

Полазници Дјечијег вртића „Наша радост“ данас су организовано посјетили Дјечији град а улазнице је обезбиједила Општина Србац.

У склопу Дјечијег града налазе се и продајни штандови са ручним радовима, јелом и пићем које су израђивали и припремали чланови Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ , Удружења жена Србац и Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“.

 

Comments are closed.