Пети дан Дјечије недјеље: Врапчићи одушевили србачке малишане
11. октобра, 2019.
Парастосом за погинуле борце почело обиљежавање Дана и крсне славе општине Србац
12. октобра, 2019.

Дјечија недјеља у Kукуљама: Посјета ватрогасаца и одлазак у Дјечије позориште

Традиционална Дјечија недјеља обиљежена је бројним дешавањима и у подручној деветогодишњој школи у мјесној заједници Kукуље.

У посјету ученицима стигли су србачки ватрогасци са специјализованим возилом и одржали кратку презентацију о начину гашења пожара и спашавању људи и материјалних добара. Презентована су им ватрогасна одијела а имали су прилику и да разгледају унутрашњост ватрогасног возила.

За ученике од првог до петог разреда организована је и посјета Дјечијем позоришту у Бањалуци гдје су погледали једну од представа прилагођену њиховом узрасту.

Током цијеле седмице у овој школи се радило на изради цртежа и транспарената којима су истакли најважнија дјечија права у складу са Међународном конвенцијом.

Организована је и посјета бројних гостију, па је тако србачки фудбалер Бранко Граховац одржао спортски час а замјеник начелника општине Драган Микић и одборник у Скупштини општине Радојица Видовић говорили су им о ради законодавне и извршне власти, те забиљежили које су основне потребе у њиховој школи како би то покушали реализоватзи у наредном периоду.

 

Comments are closed.