Трећи дан Дјечије недјеље: Малишани у улози одборника истицали дјечија права
9. октобра, 2019.
Асфалтиран паркинг и пут до поште и амбуланте у Kукуљама
10. октобра, 2019.

Дјечија недјеља у Извору: Представом и пјесмом развеселили дјецу са посебним потребама

Представом „Ах ти Богови“ у извођењу аматерске позоришне трупе „Миленијум“, данас је у Извору обиљежена Дјечија недјеља, којој су поред чланова овог удружења присуствовали и малишани из удружења родитеља и дјеце са посебним потребама „Невен“ Приједор и чланови Центра за специјалистичке социјалне услуге „ За мајку и дијете“ из Бањалуке.

Нова представа Миленијума била је веома забавна за малишане који су пажљиво испратили глумачке покрете младих србачких талената, након чега је организовано заједничко дружење уз закуску.

Предсједница удружења Извор, Мира Татић, подсјетила је да је на данашњи дан, прије четири године, званично отворен Центар за дјецу са посебним потребама који је у значајној мјери побољшао рад са овом категоријом становништва.

„Прије отварања новог објекта одвијали смо вјежбе и терапије у просторијама вртића а сада смо знатно побољшали услове боравка и квалитет рада. Од 25 полазника са којима смо радили у том периоду, сада их имамо 52, а наша врата су отворена за сва лица са подручја наше општине која имају одређене сметње у развоју и која су категорисана, без обзира на старосну доб“, рекла је Татић.

Дружењу у Извору присуствовао је и начелник општине Млађан Драгосављевић који је похвалио рад удружења и нагласио да ријетко гдје у окружењу постоје овако добри услови за рад са дјецом са посебним потребама, као што је то случај у Српцу.

„Свјесни смо потреба ове популације становништва и трудимо се да кроз општински буџет подржимо њихов рад на прави начин. Овај простор за рад је јако добар и што је најважније, искориштен је на адекватан начин“, рекао је начелник Драгосављевић.

Извршни директор НВО „Миленијум“, Санела Видовић, захвалила се начелнику који увијек подржава рад њиховог позоришта, а посебне заслуге су упућене Извору који је младим глумцима увијек излазио у сусрет уступајући им просторије Центра за њихове глумачке пробе.

„Извођење данашње представе је мали знак захвалности за оно што нам је Извор учинио у протеклом периоду. Наше позориште успјешно ради већ више од 10 година под стручним надзором глумице Народног позоришта Слађане Зрнић и драго нам је што смо данас имали прилику да по четврти пут изведемо нашу нову представу. Ускоро нас очекују гостовања на фестивалима у Дервенти и Шиду и очекујем да нам општина и овај пут помогне око пратећих трошкова“, рекла је Видовић.

Оливера Ратковић, из Центра за едукацију “Твоја ријеч”, које је оснивач Центра “За мајку и дијете”, честитала је присутним малишанима Дјечију недјељу и нагласила да је њихов центар, који је почео са радом прије годину дана, јединствена установа у региону за лијечење раних развојних поремећаја код дјеце.

„Нудимо пуно садржаја везаних за потешкоће, од дијагностике, третмана и слично и трудимо се да свако у нашој установи нађе своје мјесто. Имамо дневно збрињавање дјеце са потешкоћама у развоју, амбуланту за лијечење, његу и рехабилитацију, а што је најважније, пружамо прилику овој дјеци да не морају да иду у иностранство на лијечење“, рекла је Ратковић.

Дружење у Извору увеличао је и Дејан Ристић, слијепи музичар из Српца, који је развеселио присутне својим изведбама на хармоници.

 

 

Comments are closed.