Позив заинтересованима за учешће у школи стрипа
18. септембра, 2019.
Предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић посјетио Србац
19. септембра, 2019.

Дјечија недјеља од 7. до 13. октобра

Традиционална Дјечија недјеља биће одржана ове године од 7. до 13. октобра под слоганом „Моја седмица, моја година“ а учешће ће узети преко 120 малишана вртића и ученици нижих разреда основних школа.

Први састанак координационог одбора за организацију ове манифестације одржан је у згради Општинске управе под предсједавањем Душка Митрића, начелника Одјељења за општу управу.

Носилац свих активности биће Дјечији вртић ,,Наша радост” а свој допринос даће и основне школе, Црвени крст Србац, Центар за социјални рад, Центар за културу и спорт, Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама ,,Извор” и Полицијска станица Србац.

Првог дана обиљежавања Дјечије недеље малишани ће бити упознати са дјечијим правима и обавезама у својим образовним установама. Централни догађај планиран је другог дана Дјечије недеље, када ће дјеца у скупштинској сали говорити о дјечијим правима.

Свој програм обиљежавања има и Црвени крст Србац, а током Дјечије недеље планирана је посјета вишечланим социјално угроженим породицама наше општине и уручивање пакета помоћи.

Comments are closed.