Дружење Новог асфалта у суботу 21. августа у Ножичком
12. августа, 2021.
Глишић повео Алашкерт ка Лиги Европе и двомечу са Глазгов Ренџерсом
13. августа, 2021.

Девет нових случајева вируса корона у Српцу, укупно 53 позитивна

У протекла 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је још девет нових случајева вируса корона а сви узорци добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о три мушке и шест женских особа, од чега је по један мушкарац млађе, средње и старије животне добе и по три жене млађе и средње животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се на кућном лијечењу.

Закључно са данашњим даном, на подручју наше општине су тренутно активна 53 случаја вируса корона а 141 лице налази се у кућној изолацији.

Овај број је у константном порасту посљедњих дана, а слична ситуација је и у другим општинама и градовима Републике Српске гдје је ове седмице у значајној мјери повећан број заражених.

Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да досљедно примјењују епидемиолошке мјере и одазивају се позивима на вакцинацију који се организују у Дому здравља у Српцу без претходног заказивања. До краја ове седмице вакцинација ће се вршити данас и сутра од 9 до 14 часова а грађани ће моћи примити прву дозу вакцине Синофарм.

Од почетка пандемије, у Српцу је 1113 лица заражено вирусом корона од чега се опоравило 1016 а премнуле су 44 особе од којих су неке имале и низ придружених обољења.

Comments are closed.