Стефан и Немања Гаврановић наступили на свјетском карате шампионату у Румунији
19. октобра, 2021.
Јавни позив за формирање базе пословних простора на територији општине Србац
21. октобра, 2021.

Девет нових случајева вируса корона у Српцу, једно лице преминуло

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је девет нових случајева вируса корона, а сви резултати добијени су брзим антигенским тестирањем.

Ради се о три мушке и шест женских особа, од чега је по један мушкарац млађе, средње и старије животне доби, двије жене млађе и четири средње животне доби.

У истом периоду забиљежен је и један смртни случај особе из Српца која је била заражена вирусом корона, а налазила се на болничком лијечењу због других придружених обољења.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 48 особа активно позитивно на вирус корона а у кућној изолацији је 125 лица. Од почетка пандемије преминуло је 55 особа из Српца које су биле позитивне на нови вирус.

У посљедња 24 часа у Републици Српској је извршено тестирање 761 лабораторијског узорка а вирус корона потврђен је код 300 особа. Институту за јавно здравство РС пријављено је и 19 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 607 а на респиратору је 61 особа. Под здравственим надзором је тренутно 6013 особа.

У Дому здравља у Српцу наставља се вакцинација грађана без претходног заказивања. Сутра од 9 до 12 часова на распореду је Синофарм ревакцинација (за вакцинисане 29. и 30.09.2021.) и вакцинација, а у петак у истом периоду Спутњик В вакцинација.

Од 12 до 14 часова радним даном се врши вакцинација бустер дозом код грађана код којих је од давања друге дозе прошло најмање шест мјесеци, односно које су другу дозу примиле прије 31.03.2021. године.

Comments are closed.