Нове филмске пројекције у Српцу 30. октобра
15. октобра, 2021.
У србачкој општини ускоро топографски знакови на језицима националних мањина
15. октобра, 2021.

Десет нових случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је десет нових случајева вируса корона, од чега су резултати за шест узорака добијени брзим антигенским тестирањем а четири путем PCR теста.

Ради се о три мушке и седам женских особа, од чега је један мушкарац средње а два старије животне доби, двије жене млађе, три средње и двије старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у Српцу су 42 особе активно позитивне на вирус корона а у кућној изолацији су 94 лиц, од чега је 52 било у контакту са зараженима.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа извршено тестирање 856 лабораторијских узорака а нови вирус корона потврђен је код 305 особа. Институту за јавно здравство РС пријављено је 12 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 627 а на респиратору је 58 особа. под здравственим надзором тренутно су 6943 особе.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац и данас се до 14 часова врши вакцинација грађана без претходног заказивања а на распореду је прва доза СиноВак вакцине.

 

Comments are closed.