Апел србачких ватрогасаца због све чешћих пожара
18. августа, 2021.
Српчани присуствовали парастосу за српске борце и цивиле у насељу Унка код Брода
19. августа, 2021.

Десет нових случајева вируса корона у Српцу, укупно 63 позитивних

У протекла 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је још 10 нових случајева вируса корона, од чега су узорци за осам лица добијени брзим антигенским тестирањем а за двоје лица путем PCR теста, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о три мушке и седам женских особа, од чега је један мушкарац средње а двојица старије животне доби, три жене млађе, три средње и једна старије животне доби.

Иако сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији, из хигијенско-епидемиолошке службе подсјећају да се симптоми врло често знају погоршати након неколико дана код одређеног броја лица, због чега је један број Српчана накнадно упућен на болничко лијечење. У овом тренутку у болницама Републике Српске налази се најмање десетак грађана са подручја србачке општине.

Закључно са данашњим даном, тренутно су активна 63 случаја вируса корона у Српцу а у кућној изолацији се налазе 153 особе, од чега је 90 њих било у контакту са лицима позитивним на вирус корона.

Из Одјељења за инспекцијске послове наводе да је, према њиховој евиденцији, значајан број лица протеклих дана изашао из кућне изолације, али да се и даље свакодневно повећава број нових случајева и новоиздатих рјешења, тако да се грађанима скреће пажња да поштују епидемиолошке мјере и не доводе се у ситуацију да буду изложени новом вирусу.

У порасту је и број новообољелих у Републици Српској, па је тако у посљедња 24 часа извршено тестирање 399 лабораторијских узорака путем PCR теста а вирус корона потврђен је код 83 особе. Пријављена су и два смртна случаја а ради се о двије жене средње и старије животне доби из Приједора и Невесиња.

Тренутно је у Републици Српској хоспитализовано 130 особа а на респиратору је седам лица. Под здравственим надзором се тренутно налази 888 особа.

 

Comments are closed.