Јавни позив за србачке пољопривреднике за набавку механизације
20. августа, 2020.
Грађани Српца добиће прву јавну чесму у центру града
21. августа, 2020.

Делегација Српца на пријему код амбасадора Руске Федерације у БиХ

Делегација општине Србац коју су чинили директор Народне библиотеке Бранко Савановић и одборник Јордан Kуваља боравила је јуче у Сарајеву у посјети Амбасади Руске федерације у БиХ гдје их је примио амбасадор Петар Иванцов.

Састанку су присуствовали први секретар Антон Соколов и аташе за културу Анастасија Гајдељок а разговор је проистекао као наставак сарадње која је започела прије пар мјесеци када је у посјети руској амбасади боравио начелник општине Млађан Драгосављевић.

Савановић каже да је договорено да амбасадор Иванцов 3. септембра посјети општину Србац, на Дан завршетка Другог свјетског рата.

“Том приликом осим разговора са руководством општине одржала би се и манифестација под називом ”Да се не заборави”. Ради се о манифестацији Народне библиотеке Србац која је посвећена 75. годишњици велике побједе у Другом свјетском рату која је првобитно била планирана 9. маја ,али је одгођена за септембар”, рекао је Савановић.

Он додаје да очекује да ће епидемиолошка ситуација бити на задовољавајућем нивоу и да ће Србац 3.септембра имати прилику да угости уваженог госта који би у склопу ове манифестације уручио награде за најбољи литерарни и ликовни рад.

На крају посјете разговарано је и о још једној манифестацији која би се одржала почетком октобра у нашој општини под називом ”Дани Русије”.

“Поред изложбе и биоскопских представа, представила би се руска кухиња и организовао квиз знања.Такође смо разговарали и о могућности да представници ансамбла ”Лијевче” из Разбоја Љевчанског отпутују у Русију на манифестацију “Дани српске културе” почетком октобра, али ове године то нажалост неће бити изводљиво због пандемије вируса корона и забране авионских летова за Москву. Зато смо у преговорима да један ансамбл народних игара са подручја наше општине идуће године буде представник Републике Српске у Русији”, изјавио је Савановић.

Comments are closed.