Објављена ранг листа корисника 20 пластеника са пратећом опремом
1. августа, 2019.
Одржан парастос за погинуле борце из Лилића
2. августа, 2019.

Дани сјећања на страдање Српчана на Возући планирани за 9. и 10. септембар

Обиљежавање Дана сјећања на 10.9.1995. године-страдање Српчана на возућком ратишту биће обиљежено и ове године 9. и 10. септембра чиме је настављена традиција започета прошле године да обиљежавање овог догађаја траје два дана, закључак је са сједнице Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова која је одржана у четвртак 1. августа у згради Општинске управе.

Ово је био први састанак Одбора на којем се расправљао протокол догађаја који ће почети 9. септембра у јутарњим часовима полагањем цвијећа на централно спомен обиљежје и парастосом за погинуле борце а истог дана биће организовано вече посвећено страдању Српчана на озренско-возућком ратишту.

Наредног дана, 10. септембра, у раним јутарњим часовима, биће организован одлазак на марш “Стазама егзодуса 2019”. На овај начин биће одата почаст борцима Прве србачке лаке бригаде и припадницима других батаљона Војске Републике Српске који су страдали на озренско-возућком ратишту у офанзиви Армије БиХ и одреда „Ел муџахид“ од 10. до 24. септембра 1995. године.

Поход ће почети у мјесту Тумаре на Озрену гдје ће бити одржан молебан за погинуле борце а након тога ће се кренути са пјешачењем према насељу Стог код Возуће на стази егзодуса дугој око 22 километра.

Истог дана у јутарњим часовима биће организован одлазак на Возућу и за чланове породица погинулих бораца и демобилисане борце који нису физички у стању да учествују у маршу, али желе одати почаст погинулим борцима.

Бесплатан превоз, сендвиче и воду за све учеснике марша обезбиједила је Општина Србац, а пријаве учесника трају до 31. августа путем телефона 051 740 001 локали 101 и 211 и 065 821 169.

За делегацију која неће учествовати у маршу али ће такође путовати у Возућу обезбијеђен је бесплатан превоз, сендвичи и вода а пријаве се могу извршити на број телефона: 051 926 518 или лично у Борачкој организацији општине Србац.

Comments are closed.