Нових пет случајева короне у Српцу, заражено двоје дјеце и троје родитеља
24. јуна, 2020.
Још пет случајева короне у Српцу, заражено четворо дјеце и један родитељ
25. јуна, 2020.

Данас исплаћене двије стипендије за србачке студенте

За 82 редовна студената са подручја општине Србац, који студирају на државним и приватним факултетима, данас су обезбијеђена средства за исплату двије од укупно седам мјесечних рата стипендије у школској 2019/20. години.

Са закашњењем у исплати стипендија се дошло због пандемије вируса корона. За ове намјене из општинског буџета издвојена су средства у износу од 16.400 KМ.

Стипендије у висини од по 100 KМ студенти од данас могу подићи преко текућих и жиро рачуна у банкама у којима су отворили своје налоге.

Начелник општине Млађан Драгосављевић потписао је у фебруару уговоре о стипендирању са србачким студентима у школској 2019/20. години, а стипендија је ове године повећана са 600 на 700 KМ, односно биће исплаћено седам мјесечних рата по 100 KМ.

Данас су стипендије исплаћене и редовним студентима друге и виших година студија, студентима прве године-добитницима Вукових диплома, студентима из категорије изузетних потреба и корисника услуга Центра за социјални рад Србац, дјеце палих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије и ученицима средњих школа-добитницима Вукових диплома из социјално угрожених породица.

За четири студента који се налазе на мастер студијама по бољоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему, накнадно ће једнократно бити исплаћен износ од по 700 KМ.

Comments are closed.