Одата почаст погинулом борцу Зорану Урићу из Бардаче
4. новембра, 2019.
Међународни фестивал “Мотајичко зимско прело” у суботу 9. новембра у Српцу
5. новембра, 2019.

Дан здраве хране у Kукуљама у знаку традиционалне српске свадбе и домаћих специјалитета

У подручној школи у Kукуљама протеклог викенда одржана је традиционална манифестација под називом Дан здраве хране која је организована осму годину заредом.

И ове, као и претходних година, манифестација је имала едукативни карактер јер је организовано стручно предавање на тему здраве исхране о чему су говорили некадашњи ученици ове школе, магистар пољопривредних наука Милан Kошчица и будући љекар Јовица Ећимовић.

Предавању су присуствовали ученици и наставници а међу гостима је био и директор Пољопривредног института Бања Лука, Војислав Тркуља.

Родитељи ђака и наставно особље припремили су разне домаће специјалитете а свој допринос дали су као гости и ученици из подручне школе у Малом Разбоју са својим наставницима који су такође донијели домаће производе и подијелили их са домаћинима.

Организован је и богат културно-забавни програм уз учешће школског хора а приређена је и занимљива представа која је наишла на одушевљење присутних јер се радило о традиционалној српској свадби током које су родитељи и гости могли да уживају у старим обичајима, народној ношњи и домаћој храни.

Много труда је уложено у ову представу, како на самој организацији тако и на уређењу сцене, а са учесницима су свакодневно вјежбали и радили учитељи и наставници школе на челу са водитељем драмско-рецитаторских секција Вишњом Голубовић и Иреном Медаковић-Видовић.

Посјетиоце је поздравио помоћник директора Дарко Митраковић који је рекао да је манифестација и ове године била на високом нивоу и да њен квалитет расте из године у годину.

“Захваљујем се родитељима на великом одзиву и припремљеној храни као и ученицима и наставницима наше школе на програму и организацији цјелокупне манифестације. Посебну захвалност упућујем предавачима на одвојеном времену”, рекао је Митраковић.

 

Comments are closed.