Оглас о продаји грађевинског земљишта младим брачним паровима
24. маја, 2019.
56. градски турнир у малом фудбалу почиње 1. јула
25. маја, 2019.

Србачки основци прославили Дан школе

All-focus

Основна школа ,,Јован Јовановић Змај“ Србац данас је обиљежила Дан школе, посвећен најплоднијем пјеснику српског романтизма, а то је Јован Јовановић Змај, чије име носи србачка школа.
Свечаности су, поред ученика, просвјетних радника и родитеља, присуствовали начелник општине Млађан Драгосављевић и његов замјеник Драган Микић. Kултурно-забавни програм отворен је наступом школског хора, а затим су учешће узеле разне школске секције. Ученички радови настали на секцијама, били су изложени у фискултурној сали.
У име школе, присутнима се обратила предсједник Савјета ученика Сара Гужвић, која је истакла значај ове манифестације за ученике и запослене у школи.
Директор школе Славко Драгосављевић каже да је ово одлична прилика да се ученици друже у позитивној атмосфери, да испоље своју креативност и покажу вјештине. Драгосављевић је захвалио начелнику општине и замјенику што су издвојили вријеме да присуствују свечаности и на тај начин подрже ученике.
Након свечаног дијела, усллиједила су спортска такмичења. За ученике виших разреда био је организован крос, а за ученике нижих, спортска такмичења у разним дисциплинама. Такмичења и свечаности биле су организоване и у подручним деветоразредним школама у Ножичком и Kобашку, гђе су у програмима учествовали ученици петоразредних школа из Старог Мартинца, Повелича, Kаоца и Нове Веси. У оквиру Дана школе, Удружење грађана ,,Ц.Е.З.А.Р.“ Србац реализовало је своју активност ,,Игре без граница“.

Comments are closed.