Пјесма и радост у Дјечијем вртићу
31. маја, 2019.
Заказана 23. сједница општинског парламента
2. јуна, 2019.

Дан деветака у Српцу

All-focus

У Дому културе у Српцу данас је одржана још једна манифестација под називом ,,Дан деветака“ коју традиционално организују ученици завршних разреда Основне школе ,,Јован Јовановић Змај“ Србац. Ученици су припремили презентације путем којих је представљено свако оdjељење појединачно, а цјелокупан програм пропраћен је пјесмом и плесом. Подршку стarијим другарима, дали су ученици нижих разреда.

Један од разредних старјешина, натавница Нада Миловановић каже да су ученици са радошћу чекали овај дан да србачка школа испраћа једну од успјешнијих генерација.
,,На данашњој манифестацији ученици су имали прилику да испоље своје емоције, изнесу ставове према школи и наставницима, те да покажу своју креативност и таленте. Ове године су нам се придружили ученици деветог разреда подручне школе из Ножичког, а позивамо и ученике осталих школа на подручју наше општине да то учине наредне године. Основна школа у Српцу испраћа 99 малих матуранта, од којих су многи остварили запажене резултате на разним такмичењима и показали завидно знање, што нас, као просвјетне раднике, чини поносним“, изјавила је наставница Миловановић.

По ријечима директора школе Славка Драгосављевића, ученике деветих разреда 5. и 6. јуна очекује пробно матурско тестирање, а 7. јуна ће им бити уручене дипломе и прославиће матурско вече у ресторану ,,Динамик“ Повелич.

Comments are closed.