Једанаест поплављених домаћинстава добило пољопривредну механизацију
4. априла, 2019.
Позив за достављање пројектних приједлога EU4Business – развој предузетништва
5. априла, 2019.

Чувају сјећање на страдање србачких полицајаца

У Полицијској станици Србац данас је служен парастос за полицијске службенике који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату, Зорана Марића, Витомира Новаковића и Славишу Јовичића. Парастос је организован у оквиру обиљежавања Дана полиције Републике Српске а служио га је србачки протонамјесник Жељко Сарић уз саслужење свештеника Петка Вуковића.

Помену полицајцима који су дали живот за отаџбину присуствовали су представници Општине Србац, Борачке организације, СУБНОР-а и службеници Полицијске станице Србац који су запалили свијеће и положили цвијеће.

,,Након парастоса организован је обилазак гробних мјеста наших страдалих колега, а затим је уприличена посјета њиховим породицама. Тим гестом желимо им дати до знања да нису заборављени и да могу рачунати на нашу помоћ. Губици који су им се десили не могу се надокнадити, али морамо показати да смо уз њих, јер су нас чланови њихових породица задужили за читав живот“, рекао је командир Полицијске станице Србац Небојша Новаковић.

Испред локалне управе парастосу су присуствовали начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић и начелник Одјељења за инспекцијске послове Ненад Билановић.

У склопу обиљежавања Дана полиције, прије неколико дана је организован Дан отворених врата, током којег су се ученици средњих и основних школа и полазници вртића упознали са радом полиције а одржано је и едукативно предавање за ученике о штетности употребе дувана и алкохола, као и акција добровољног давања крви у којој су учествовали србачки полицајци.

Сутра навече у ресторану ,,Динамик“ у Повеличу биће организована централна свечност којој ће присуствовати службеници и пензионисани радници Полицијске станице, представници локлане власти, јавних предузећа и установа и други гости, а наредних дана полицајци ће учествовати у спортским такмичењима која ће бити организована у Бањалуци.

 

 

Comments are closed.