„Ц.Е.З.А.Р.“ уписује дјецу, младе и одрасле у нови циклус активности
24. јануара, 2019.
Удружење Извор обиљежило празник Светог Саве, стигли поклони од донатора
26. јануара, 2019.

Чувају од заборава тековине антифашизма: Богдан Давидовић нови предсједник СУБНОР-а

Нови предсједник Општинског одбора СУБНОР-а Србац је Богдан Давидовић а предсједник скупштине удружења Данило Kошутић, док је за потпредсједника скупштине удружења на четворогодишњи мандат изабран Драго Драгојевић, један од четворице живих учесника Народноослободилачког рата из наше општине.

На скупштини удружења која је одржана ових дана одата је почаст минутом ћутања дугогодишњем предсједнику и секретару СУБНОР Србац, Бранку Пивашевићу, који је преминуо 27. октобра прошле године.

Нови предсједник удружења Богдан Давидовић биће на челу седмочланог Управног одбора и имаће сва овлаштења за заступање и представљање удружења.

„Основни задатак удружења биће очување и његовање историјских вриједности НОР-а од 1941. до 1945. године, борба против неофашизма, национализма и вјерске нетрпељивости и одржавање 24 спомен обиљежја из Другог свјетског рата која су подигнута на подручју општине Србац“, рекао је Давидовић.

Удружење СУБНОР углавном ће се ослањати на средства из општинског буџета у којем је планиран грант за ову годину у износу од 3000 KМ а у плану је тражење подршке за додатна средства од јавних и других предузећа и појединаца којима је стало до његовања традиције ослободилачких ратова.

Делегати скупштине су на сједници извршили усклађивање нормативних аката у складу са Законом о удружењима и фондацијама РС који је усвојен 2005. године. На скупштини је усвојен нови Статут удружења и друга акта која су потребна за регистрацију код Основног суда Бања Лука што до сада није било урађено.

 

Comments are closed.