Србачки пензионери усвојили најважније годишње документе
30. септембра, 2020.
Обавјештење из Општинске изборне комисије Србац
2. октобра, 2020.

Црвени крст Србац уручује 10 пакета поводом Међународног дана старијих особа

Општинска организација Црвеног крста Србац и ове године ће посјетити старачка домаћинства широм општине и уручити им десет пакета хране и хигијене. Ова акција се организује поводом Међународног дана старијих особа који се данас обиљежава у цијелом свијету са циљем да се повећа свијест о потребама старијих особа и укаже пажња и поштовање генерацијама треће животне доби.

Секретар Црвеног крста Србац, Игор Јовичић, рекао је да је ова организација у складу са својим могућностима увијек посвећивала посебну пажњу старијим особама који су без ближих сродника и без примања.

„На овај начин скрећемо пажњу на положај старих у друштву, а нарочито када је ријеч о болесним и инвалидним лицима преко 65 година старости која живе сама без ближих сродника. Наши волонтери се сваке године труде да им доставе помоћ и пруже подршку у обављању разних активности како би могли водити достојанствен живот“, рекао је Јовичић.

Он додаје да је епидемија вируса корона погоршала социјално-економску ситуацију у цијелом региону, што се одразило и на економију у нашој земљи, чиме је додатно угрожен положај старијих особа који нису способни да обезбиједе егзистенцију својим радом.

„То је разлог више да се овој категорији посвети посебна пажња и да се у нашој средини ангажују сви који могу допринијети да се ова ситуација побољша“, истакао је Јовичић.

Comments are closed.