Објављен јавни позив за запошљавање Рома у Републици Српској у 2020. години
9. септембра, 2020.
Kаратисти Борца почели са тренинзима, у току упис нових чланова
10. септембра, 2020.

Црвени крст прикупљао залихе крви, у акцији учествовала 52 даваоца

У организацији Црвеног крста Србац данас је у спортској дворани “9.јануар” у Српцу, одржана друга овогодишња акција добровољног давања крви.

Секретар Црвеног крста, Игор Јовичић, рекао је да је акција је протекла у најбољем реду, уз поштовање свих наложених мјера у циљу спречавања ширења вируса корона и истакао да се на акцију одазвало 56 давалаца, од којих су 52 даровала крв.

“Данашња акција је била више него успјешна, ако се узме у обзир комплетна ситуација. Желим да захвалим свим даваоцима који су дошли, Полицијској станици Србац чијих је седам припадника даровало крв, као и Служби за трансфузију Опште болнице Градишка, Центру за културу и спорт на уступљеном простору, Општини Србац и Радио Српцу који нам пружају подршку. Успјели смо прикупити 52 дозе крви и испоштовати све што налаже епидемиолошка ситуација”, изјавио је Јовичић.

Специјалиста трансфузијске медицине, др Татјана Милешевић Бабић, похвалила је акцију Црвеног крста и рекла да се потребе за крвним групама из дана у дан мијењају, те додаје да успијевају обезбиједити довољне дозе крви и поред отежаних услова рада због пандемије вируса корона.

“Српчани су пријатни, добри и, што је најважније, здрави људи, тако да увијек радо долазимо. Морам да похвалим Црвени крст Србац, који је одлично организовао акцију у овој ситуацији. Прикупљене дозе крви много нам значе, јер се потребе за крви различитих група мијењају и залихе су нам драгоцјене”, рекла је докторица Милешевић Бабић.

Даваоци Милован Kусић, Раденко Врсајковић и Милорад Лепир кажу да им је задовољство што су здравствено способни да учествују у овим хуманим акцијама које су за неке грађане Републике Српске од животног значаја.

“Kрв сам данас даровао 46. пут и морам признати да се лијепо осјећам, јер сам некоме помогао, а учинио сам нешто добро и за своје здравље. Нема потребе за страхом и свако ко може треба да се укључи у овакве акције”, каже Врсајковић.

Kрв је данас 102. пут даровао Владимир Теиновић из Српца.

За све даваоце, Црвени крст је обезбиједио доручак и освјежавајуће пиће.

Више фотографија погледајте у албуму који је објављен у фејсбук групи Општина Србац кликом на овај линк.

 

Comments are closed.